Cabrio vervangend vervoer
4 jaar FOCWA garantie
20 jaar cabrio ervaring
Alle merken
Scherpe prijzen
Gegarandeerd de beste

HET GEBRUIK VAN DE CABRIOLETKAP

Openen:
Als uw auto van een nieuwe PVC-Vinyl cabrioletkap is voorzien mag deze minimaal 24 uren niet geopend worden, een stoffen kap mag gedurende 1 week na montage niet worden geopend. Dit is nodig om de kap optimaal aan te passen en in te stellen op het kapframe, verbindingen en draaipunten van uw cabrio. Ontgrendel de kap altijd aan de voorzijde voordat u de achterruit los ritst. Rits ook altijd de achterruit op z’n plaats voordat u de kap volledig sluit. Open of sluit de cabrioletkap niet, wanneer de temperatuur lager is dan 5 °C omdat daardoor de kap, constructie en de ruit ernstig beschadigd kunnen worden. Open de cabrioletkap niet wanneer deze nat is; u voorkomt hiermee dat de kap snel verkleurt en de toplaag en de kapopbergplaats worden aangetast en schimmelvorming ontstaat.ver een kaphoes. De kaphoes beschermt de kap tegen vervuiling wanneer deze geopend is. Bij de duurdere cabrio's verdwijnt de cabrioletkap zelfs onder een deksel in de kofferbak.Vervangen van de cabrioletkap:

Indien uw kap vervangen moet worden, ga dan niet op zoek naar de goedkoopste cabrioletkap of leverancier. Het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ geldt vooral bij cabrioletkappen omdat arbeidskosten een belangrijk deel van de totaalprijs uitmaken. Het monteren van een kap is een vak op zich en kunt u derhalve beter overlaten aan een gespecialiseerd bedrijf; zij beschikken immers over de gereedschappen, onderdelen, kennis en ervaring. Cabrio Service Nederland is een FOCWA-erkend bedrijf met ruime ervaring op dit vakgebied. Lees hier meer.

Onderhoud & stallen:

Inspecteer regelmatig uw cabrioletkap (afsluitingen, framerubbers, riemen, kabels en regengoten) wanneer deze wordt geopend of gesloten. Een snelle reactie kan extra schade voorkomen aan de kap, de isolatie, het frame of de achterruit. Als er roest op het kapframe zit, dient dit te worden verwijderd waarna een nieuwe coating moet worden aangebracht. De gesloten positie is voor de cabrioletkap het beste. Zo kreukt deze het minst en blijft hij mooi in model. In de winterstalling de kap altijd volledig gesloten, en afgedekt door een stofhoes. Nooit onder een z.g waterdichte hoes stallen, daar blijft vocht onder hangen en kunt u in het voorjaar paddestoelen plukken.

Meer info nodig? Klik hier.