Cabrio vervangend vervoer
4 jaar FOCWA garantie
20 jaar cabrio ervaring
Alle merken
Scherpe prijzen
Gegarandeerd de beste

DE CABRIOLETKAP

Vroeger was een cabrioletkap alleen bedoeld als bescherming tegen regen en wind. Tegenwoordig is de hemel voorzien van isolatie zodat je ook 's winters prima gebruik kunt maken van een cabrio. Ook zijn de afdichting en rubbers langs de ramen sterk verbeterd waardoor de nieuwste cabrio's nauwelijks meer geluid doorlaten dan een dichte auto.

De delen van een cabrioletkap

Een cabriolet bestaat uit een kap en een kapframe. Een kapframe is nodig om de cabrioletkap op de juiste plaats te houden en kan gemaakt zijn van staal, aluminium en hout. Ook zitten er nogal wat kunststoffen in het kapframe verwerkt; bijvoorbeeld de delen waar de kap op vastgeniet of gelijmd wordt. Na de buitenkap en het kapframe komen we de isolatie tegen. De meeste cabrio's zijn daarnaast ook nog eens voorzien van een binnenhemel. Deze heeft bijzondere eigenschappen dat hij opvouwbaar is en toch mooi blijft. Als accessoire beschikken de meeste cabrio's ook over een kaphoes. De kaphoes beschermt de kap tegen vervuiling wanneer deze geopend is. Bij de duurdere cabrio's verdwijnt de cabrioletkap zelfs onder een deksel in de kofferbak.

De werking van een cabrioletkap

Hoewel er momenteel cabrio's rijden waarbij je al rijdend de kap kunt openen, kun je er vanuit gaan dat je normaal gesproken stil moet staan om de kap te openen of te sluiten. Het al rijdend of ondeskundig openen van de cabrioletkap kan ernstige schade aan het kapframe veroorzaken. De elektrische uitvoeringen kennen een goede beveiliging om te voorkomen dat al rijdend de kap wordt geopend, maar de uitvoeringen die handmatig geopend moeten worden, kennen die beveiliging vaak niet.

Meer info nodig? Klik hier.