Cabrio vervangend vervoer
4 jaar FOCWA garantie
20 jaar cabrio ervaring
Alle merken
Scherpe prijzen
Gegarandeerd de beste

CABRIOLETKAP - AUDI A4

Alles wat u moet weten als de cabriokap van uw Audi A4 vervangen moet worden!

1) Wanneer moet een cabrioletkap van een Audi A4 worden vervangen? Er zijn een aantal redenen om een cabrioletkap te vervangen. Natuurlijk als eerste wanneer er een scheur in het cabriodak zit. Dit kan komen door inbraak of vandalisme. Maar ook wanneer de cabriokap aan het einde van zijn levensduur is gekomen vallen er scheuren in de softtop. Wanneer de kap aan het einde van zijn levensduur is gaat hij ook krimpen, waardoor er lekkages optreden. En als laatste kan het zo zijn dat u bv. een andere kleur kap wilt hebben.

2) Wat is de levensduur van een cabriodak van een Audi A4? De gemiddelde levensduur van een pvc softtop is 6 tot 8 jaar voor en ca. 12 jaar voor stof. De levensduur is sterk afhankelijk van de gemonteerde kwaliteit cabrioletkap en het aantal zonne-uren. Door UV straling veroudert de kap sneller.

3) Wat moet ik doen als de cabrioletkap van mijn Audi A4 lekt? Wanneer uw kap lekt moet u als eerste kijken of de ramen goed dicht zitten en de zijruiten goed aansluiten op de raamrubbers. Ook onder de juiste hoek. Wanneer de kap nog steeds lekt kunt u met iemand samen een lekkage test uitvoeren. 1 persoon in de cabrio met een lamp en 1 persoon buiten met een tuinslang. U kunt dan proberen te achterhalen waar de lekkage vandaan komt. Het kan bv. zo zijn dat de rubberen tussenlaag uitgedroogd of beschadigd is, zodat deze vocht doorlaat. Met deze wetenschap kunt u bij ons terecht om het probleem te laten verhelpen. Uiteraard kunnen wij dit ook voor u uitzoeken, kost alleen meer… In ieder geval de lekkage zo snel mogelijk laten verhelpen zodat er geen schade optreedt aan elektronica of computers. En natuurlijk om een muffe blijvende lucht in het interieur te voorkomen.

4) Kan een cabriokap van een Audi A4 worden gerepareerd? In de meeste gevallen kan een kap niet onzichtbaar gerepareerd worden. Dit omdat het oude materiaal een mate van verkleuring heeft ondergaan en men dit dus altijd benadrukt met het innaaien van een deel nieuwe stof. Ook zijn de kosten van reparatie vaak hoger dan het vernieuwen van de kap. De kap wordt gedemonteerd, dan gedeeltelijk uit elkaar gehaald waarna alles weer in elkaar wordt gezet en teruggeplaatst. Dit is erg arbeidsintensief, dus duur. Natuurlijk kunnen wij wel een pvc-ruit opnieuw innaaien of bij sommige types een ritsruit vernieuwen. En een lelijke noodreparatie is geen enkel probleem d.m.v. het opplakken van een lap.

5) Hoe wordt een cabriodak van een Audi A4 vervangen? Wanneer wij een cabrioletkap vervangen wordt niet alleen de kap vernieuwd. Er worden maatregelen genomen om krassen op de auto te voorkomen. De scharnieren van het kapframe worden gesmeerd, alsmede de werking hiervan gecontroleerd. De meeste schroeven en contrablokjes worden vernieuwd door RVS. De foamband onder de lijsten wordt vernieuwd. Kortom, alles wordt gecontroleerd en in goede staat terug gebracht.

6) Hoe lang duurt een cabrioletkap vervanging van een Audi A4? Wanneer wij een nieuwe kap op de Audi A4 monteren duurt dit ca. 5 uur. De auto wordt in ontvangst genomen en gecontroleerd op evt. deuken en krassen. Daarna bekijken we samen de cabriokap met al zijn onderdelen, zodat we direct kunnen beslissen of er evt. extra werkzaamheden noodzakelijk zijn. Vervolgens wordt de kap vernieuwd en gecontroleerd. Uiteraard wordt het kapframe gecontroleerd, gesmeerd en evt. gangbaar gemaakt. Nog even de ruiten reinigen en de auto stofzuigen, zodat hij weer klaar staat om opgehaald te worden.

7) Wat kost een nieuwe cabriokap voor een Audi A4? De prijzen voor een nieuwe kap zijn afhankelijk van de gekozen kleur en de extra uit te voeren werkzaamheden zoals reparatie isolatiepakket, vernieuwing hemel enz. Ook wij hebben een goedkopere variant in ons programma, om de concurrentie aan te gaan met de zgn. marktplaats discounters….u kent ze wel: de goedkoopste, gemonteerd binnen 2 uur, montage op locatie, regengoten afknippen, 06-nummers, garantie zonder ergens lid van te zijn, etc. Om mensen toch van dienst te kunnen zijn met een goedkopere kap zonder de kwaliteit aan te tasten hebben wij budgetkappen laten ontwikkelen, die toch duurzaam zijn. Vraag hier gerust naar.

8) Zijn er verschillende kwaliteiten van cabriodaken van een Audi A4? Er zijn verschillende kwaliteiten cabrioletkappen te verkrijgen. Als eerste natuurlijk de kappen die los op internet aangeboden worden tegen een lage prijs. Dit zijn de fabrieken die aan iedereen verkopen, of u nu autobekleder bent of een student die wat bij wil verdienen. Wanneer u betaalt krijgt u gewoon de kappen aangeleverd. Dit zijn kappen die een ruwe maatvoering hebben en vaak van iets mindere kwaliteit. Kom echter niet terug voor garantie etc. Vaak worden deze kappen ook vanaf huisadressen geleverd. Dan zijn er natuurlijk ook fabrikanten die degelijke cabrioletkappen leveren en zelfs fabrikanten met kwalitatief uitmuntende kappen. Dit zijn de kappen waar wij mee werken: uitstekende pasvorm, duurzame kw

9) Verkoopt u ook gebruikte cabriokappen voor een Audi A4? Het komt bijna nooit voor dat wij gebruikte kappen verkopen. Heel soms hebben wij een kap die slecht een aantal maanden max. gemonteerd was. Het zijn dan kappen die wij kennen en zelf gemonteerd hebben of terug gekregen van een autobekleder, waar aan wij ook verkopen. Wij willen wel achter onze producten kunnen staan.

10) Geeft u garantie op een nieuwe cabrioletkap van een Audi A4? Wij geven op al onze kappen 4 jaar Bovag-Focwa garantie!

11) Kan ik niet goedkoper op Marktplaats een cabriokap voor mijn Audi A4 vinden? Misschien kunt u een goedkopere kap vinden, maar neem gewoon eens de moeite om zo’n bedrijf te bezoeken en ook eens mee te kijken wanneer ze een kap monteren en hoe ze te werk gaan. Bij ons bent u in ieder geval altijd welkom om het bedrijf te bekijken, u uit te laten leggen hoe wij werken en om u onze producten te laten zien.

Meer info nodig? Klik hier.

Ga terug